SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.25 número2Cinética de expresión de inmunoglobulina a en el epitelio intestinal de crías de alpaca (Vicugna pacos) índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

Compartir


Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú

versión impresa ISSN 1609-9117

Resumen

MAMANI-LINARES, Lindon W.; CAYO, Faustina  y  GALLO, Carmen. Carcass characteristics, quality of meat and chemical composition of meat llama: a review. Rev. investig. vet. Perú [online]. 2014, vol.25, n.2, pp.123-150. ISSN 1609-9117.

Llama meat has a high protein level and low cholesterol and lipid levels. The amino acidsprofileissimilar toother ruminants.Thefattyacidprofileischaracterizedbymoderate levels of saturated fatty acids and high levels of monounsaturated fatty acids and low levelsof polyunsaturated fattyacids. Thecarcassofanimalsfrom 36 to44 months ofage is the most suitable for commercial cuts, while meat from older animals, based on their technological characteristics, is more suitable for the manufacture of meat products. Carcasses of young llamas are characterized by low weight, poor conformation and little fat cover. Feed supplementation in young animals helps improve carcass quality and performance of commercial cuts, as well as meat quality

Palabras clave : carcasscharacteristics; qualityofmeat; chemicalcomposition; llamas.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons