SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.75 issue4Evaluation of compounds with biological activity in peels of camu-camu (Myrciaria dubia), guinda (Prunus serotina), carambola (Averrhoa carambola L) and tomate de arbol (Physalis peruviana) cultivated in PeruPreparation and characterization of nanoparticle of silica functionaliced with anthracene and thiourea for the recognition of anions author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

  • Have no cited articlesCited by SciELO

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Revista de la Sociedad Química del Perú

Print version ISSN 1810-634X

Abstract

BRACHO PEREZ, Julio César; RODRIGUEZ BEST, Carmen  and  LLANES, Francisco. Triterpenos pentacíclicos en propóleo. Rev. Soc. Quím. Perú [online]. 2009, vol.75, n.4, pp.439-452. ISSN 1810-634X.

Los triterpenos pentacíclicos, acetato de lupeol (acetato de lup-20 (29) en-3β) y acetato de β-amirina (acetato de olean-12-en-3β), fueron identificados a partir de una fracción de baja polaridad de un propóleo pardo de origen tropical, mediante la aplicación de técnicas cromatográficas (CC, CCF) y espectroscópicas (IR, EM, RMN-H1, RMN-13C).

Keywords : propóleo; triterpenos pentacíclicos; acetato de -amirina; acetato de lupeol.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )