SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.76 issue4Biosorption of gold (III) by means quaternary chitosan and cross-linkage quaternary chitosanPartial substitution of wheat flour (Triticum aestivum L.) by amaranth flour (Amaranthus caudatus L. ), by using the direct and sponge and dough method in bread making author indexsubject indexarticles search
Home Pagealphabetic serial listing  

Services on Demand

Journal

Article

Indicators

  • Have no cited articlesCited by SciELO

Related links

  • Have no similar articlesSimilars in SciELO

Share


Revista de la Sociedad Química del Perú

Print version ISSN 1810-634X

Abstract

GARAY CAUTI, Zoila; ACHA DE LA CRUZ, Otilia; DE SOUZA, Amada  and  COLLANTES DIAZ, Ingrit E.. Estudio químico del aceite esencial del fruto de Morinda citrifolia Lineo (noni). Rev. Soc. Quím. Perú [online]. 2010, vol.76, n.4, pp.366-376. ISSN 1810-634X.

Las hojas y frutos de Morinda citrifolia Lineo fueron colectados en el Perú, en el departamento del Ucayali (Pucallpa). La identificación de los compuestos principales del aceite esencial de la pulpa con semillas y cáscaras del fruto fresco del noni se realizó a través del análisis del índice de Kovats; asimismo, del extracto hexánico del fruto fresco se aisló el ácido 3-epi-corosólico, el cual fue identificado por análisis espectroscópico de RMN13CRMN1H.

Keywords : Morinda citrifolia L.; aceite esencial; índice de Kovats; ácido 3-epi-corosólico.

        · abstract in English     · text in Spanish     · Spanish ( pdf )