SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.77 número4Aislamiento de la umbeliferona como principal aleloquímico de la planta medicinal peruana Diplostephium foliosissimum (Asteraceae)Remoción de arsénico por oxidación solar en aguas para consumo humano índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Revista de la Sociedad Química del Perú

versión impresa ISSN 1810-634X

Resumen

CAMACHO ELIZONDO, Melissa; VEGA BAUDRIT, José  y  CAMPOS GALLO, Allan. Use of nanomaterials in biopolymers for food packaging applications. Rev. Soc. Quím. Perú [online]. 2011, vol.77, n.4, pp.292-306. ISSN 1810-634X.

Most of materials used for food packaging are not biodegradable. Different biopolymers have been investigated, in order to develop eco-friendly materials, at the same time, looking for to improve their mechanical and barrier properties. Nanomaterials have more surface area, which favors interactions with the polymer matrix and performance. Therefore, this newly developed of biopolymer based nanocomposites, known as green nanobiocomposites are considered the next generation materials.

Palabras clave : Biopolymers; nanomaterials; nanobiocomposites.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )